27. mezinárodní modlitební setkání mládeže v Medžugorji se rychle blíží

29.07.2016 12:40
(www.medjugorje.hr)

Přibližuje se 1. srpen, den kdy začne 27. mezinárodní modlitební festival mládeže v Medžugorji,  který založil fra Slavko Barbarić. Na programu radiostanice „Mir“ Medžugorje se mluvilo o historii těchto setkání, ale i o fra Slavkovu vztahu k mladým. Fra Marinko Šakota, medžugorský farář, který roky vede Festival mladých v Medžugorji řekl:

„Fra Slavko tu myšlenku slyšel od druhých, nebyla jeho vlastní. Ale on ji přijal a realizoval. Fra Slavko naslouchal mladým, měl otevřené srdce pro potřeby mladého člověka. Všechno začalo v roce 1990, s několika stovkami mladých, kteří sem přišli. Mladí chtěli duchovní obnovu v létě, v modlitbě, písni, a on to uskutečnil. Počátky byly malé kroky, ale ty maličké kroky vedou k  velkým výsledkům“, řekl medžugorský farář.

A rok za rokem se desetitisíce mladých z celého světa shromažďují v Medžugorji. Přijíždějí ze všech stran světa. I když jsou rozdílní, jsou jedno, na slunci celé dny, nijak jim to ne vadí, protože vědí proč přišli a co je jejich cílem:

„Když mladý člověk prožívá lásku, mír, nic mu nevadí, nic pro něj není problém. On se tu dobře cítí. Cítí, že je doma, že je s Matkou, že je milován a přijímán. To je zkušenost z  Mladifestu. Ať jsem byl kdekoli, vždycky jsem přijížděl na Mladifest, i když ho vedl fra Slavko. To jsou moje duchovní cvičení. Pocítil jsem, že je to něco co mi duchovně pomáhá, abych se osvěžil“, vyprávěl fra Marinko.

 

 

Webshop

České KNIHY vydávané, prodávané a zasílané

medžugorským informačním centrem

Mir Medžugorje

medjugorje.store/czech

+ + +

Pokud čerpáte materiály z těchto stránek, uveďte adresu tohoto webu

+ + +

Některá videa otce Šebestiána

Pozdrav z Medžugorje

O Fatimě

MODLITBA NA PODBRDU

Kontakt

Medžugorje, Bosna a Hercegovina 0038763344671, 00420604119931 monikamed@seznam.cz