3. neděle během roku byla v Medžugorji bohatá na kulturní zážitky

26.01.2016 09:55

V neděli 24. ledna, při mši v 11 hodin, kterou v medžugorském farním kostele sv. Jakova vedl fra Stanko Ćosić, zpíval ansambl „Laetitia“ (z Framy Medžugorje). 

Ansambl vznikl před dvěma a půl rokem na iniciativu vedoucí Monije Jarak a medžugorského faráře fra Marinka Šakoty. Pan farář na závěr mše svaté poděkoval členům slovy: „Ansambl „Laetitia“ dnes poprvé připravil zpěv ke mši svaté. Děkujeme vám, že se snažíte, abychom prožívali mši takovým krásným způsobem“. 

Vedoucí tohoto sboru, Monija Jarak, pro medjugorje.hr sdělila, že se ansambl skládá z 11 členů, kteří jsou i v hudební sekci Framy.  V minulém roce uspořádali i samostatný koncert, a v nadcházejícím období se připravují na vystoupení v dubnu ve Frankfurtu společně se skupinou Tamburašů „Misericordia“ ze Šurmanců. (www.medjugorje.hr)

/ PS. Mnozí znáte dvě členky, které ve sboru "Laetitia" svými hlasy dominují. Ano, uhodlI jste. Jsou to sestry Ramljakovy, které nám často zpívají při poutích v rodinném penzionu PANNA MARIA./

Této mše svaté se také zúčastnili mimořádně oblečení poutníci z Korčuly, kteří po mši svaté předvedli mužské tance s meči za zvuku jednoduchých lidových nástrojů. Z tohoto vystoupení, které se za krásného počasí uskutečnilo na nádvoří před medžugorským farním kostelem vám přinášíme obrazovou reportáž.