Duchovní pouť do Medžugorje on-line

30.04.2021 22:10

Pouť symbolicky představuje životní cestu křesťana na které se utrpením a úsilím dojde do cíle. Motivy poutě mohou být prosba nebo poděkování, které se vztahuje na nějakou získanou milost nebo tělesnou potřebu, nebo i prostě duchovní občerstvení a obnova. Každá pouť za normálních okolností znamená cestu, kterou je potřeba fyzicky překonat, ale v těchto letech pandemie mnozí z nás putovat nemohou, ale to neznamená, že nemůžeme putovat duchovně. Nikdy jako letos jsme tolik nepotřebovali mír, víru a naději. A právě tyto milosti mnohým přinesla pouť do Medžugorje.

S vědomím existujících potřeb jsme našli způsob jak přenést Medžugorje do vašich domovů – ale neděláme to my, ale medžugorští poutníci pro medžugorské poutníky. V lednu to byli poutníci z německy hovořících oblastí. Tentokrát jsou  to poutníci ze španělsky hovořících oblastí, kteří nás zvou na duchovní pouť do Medžugorje. Od 29. do 30. května 2021. organizují Online kongres o plodech Medžugorje pod názvem „Podle jejich plodů je poznáte“ (Mt 7, 16).

O Medžugorji se často říkalo, že vypadá jako by jím protékala řeka poutníků. Minulý rok už nebyly takové výjevy při kterých vystupují slzy z očí. To co se Medžugorji přesto nemůže upřít, jsou její plody: To jsou životy nás všech, kterých se dotkla medžugorská spiritualita, to jsme my všichni, které medžugorská spiritualita proměnila, dodala odvahy… právě taková svědectví o vyslyšených modlitbách stejně jako silné životní příběhy, které uslyšíme na tomto kongresu, který bude simultánně tlumočen do řady světových jazyků. 

Proto se poslední květnový víkend vzepři neklidným vlnám světa a vypluj medžugorskou řekou míru!

(medjugorje.hr)