Duchovní povolání jako plod Medžugorje

14.01.2017 11:56

V programu Radiostanice „Mir” Medžugorje podávali své svědectví budoucí kněží don Gonzalo Moreno  a don Carlos Ballbé ze Španělska. Jak říkají, jejich duchovní povolání je plodem Medžugorje.

Don Gonzalo o Medžugorji poprvé slyšel v roce 2005, kdy zemřel Jan Pavel II.: „Pracoval jsem v jedněch novinách v Madridu a přišla nám zpráva, že jeden z medžugorských vizionářů při zjevení viděl Jana Pavla II.  Ředitel těch novin měl o tuto zprávu velký zájem, proto do Medžugorje dokonce poslal novináře, protože o události mělo zájem stále více čtenářů. Já jsem ho měl doprovázet. Měl jsem o Medžugorji negativní názor, nevěřil jsem a byl jsem proti tomu. V Madridu jsme udělali interwiev s několika lidmi a oni nám vyprávěli podivné věci o Medžugorji.

Ale vše, se proměnilo, když jsem přijel a viděl, jak se tady žije víra, mariánská zbožnost, svátosti. Díky  Medžugorji a spiritualitě mohu i nadále růst ve svém vztahu s Bohem a synovském vztahu k Církvi a mojí nebeské Matce – Panně Marii. Plodem Medžugorje je poznat, kdo je ve skutečnosti Bůh. Lidé v Medžugorji mají opravdový zážitek Boha, nemluví jen teoreticky. 

Od roku 2006 jsem přijel dvacetkrát. Když jsem se vrátil poprvé, nikdo mi nevěřil, když jsem vyprávěl co jsem tady všechno prožil. Nikdo mi nevěřil ani když jsem nastoupil cestu ke kněžství. Měli k tomu mnoho důvodů, protože můj dřívější život nebyl dobrý. Byl jsem i ve světě drogy. Chápu, proč mi lidé nevěřili, ale teď už přesto všechno věří, protože jsem opravdu Mariin zázrak. 

Dělám všechno proto, abych mohl jezdit do Medžugorje.”

(www.medjugorje.hr)