Konala se výroční kapitula FSR Hercegoviny

10.03.2016 12:38
(www.medjugorje.hr)

Každoroční kapitula Hercegovského oblastního bratrstva Františkánského světového řádu (FSR) se konala od 4. do 6. března 2016 v Medžugorji. Na kapitule se shromáždili členové oblastní rady, ministři a zástupci místních bratrstev a též oblastní předsedkyně Framy Hercegoviny Josipa Matić. Kapitule předsedala oblastní ministryně Ankica Zelenika. 

Jednotlivých částí se účastnili fra Ivan Landeka mladší, duchovní asistent bratrstva Medžugorje, fra Marko Dragićević, duchovní asistent bratrstva Posušje a fra Dane Karačić, duchovní asistent bratrstva Široki Brijeg. 

První večer kapituly si kromě jiného účastníci vyslechli i duchovní zamyšlení fra Antonia Šakoty o Božím milosrdenství. Fra Antonio se zaměřil i na Františkánský světový řád, jeho význam pro Církev i tento kraj. V čase kapituly místní ministři přednesli zprávy o životě svých bratrstev, a potom přednesli zprávy i členové oblastní rady. Po závěrečné diskusi a domluvě o dalších aktivitách FSR na oblastní úrovni, kapitula byla zakončena slavením mše svaté.