Medžugorská Frama slaví 20.výročí svého založení

28.01.2016 09:36
Zdravka Šego, předsedkyně Framy Medžugorje (společenství mládeže vedené františkány) a členka Framy, Ivana Bradvica, hostovaly v programu radiostanice „Mir“ Medžugorje, při příležitosti 20. výročí působení Framy Medžugorje, které si připomeneme v neděli, 31. ledna, při večerní mši svaté. 
Zdravka říká, že se pro ní Frama stala způsobem života:
„Frama je součástí mne samé. Máme multimediální, mediální, dramatickou, výtvarnou a pěveckou sekci. Všechny jsou aktivní. Zvláště bych zdůraznila pěveckou sekci, která má i podsekce, to jsou různé hudební nátroje. Aktivně zpívají při mších, když je jiné Framy pozvou na přijímání členů a skládání slibů a pod. Je tu i naše výtvarná sekce, která se zvláště snažila, aby vše připravila na oslavu 20. výročí Framy. Multimediální sekce připraví krátkou prezentaci naší Framy, od začátku do dnes“, říká Zdravka a dodává, že na začátku bylo ve Framě 30 členů: „Jak plynul čas, hlásilo se stále více mladých. Popularita Framy v Hercegovině se stále rozšiřovala. Tak se rozrůstala i Frama v Medžugorji. Dnes jsme se rozrostli ve veliké bratrstvo, které má přes 100 členů“. 
Ivana říká, že se na oslavy 20.výročí Framy členové připraví modlitebním třídenním. Každý večer od 28. do 30. ledna, se budou modlit růženec na Podbrdu ve 20.30 hod. „To bude naše modlitební třídenní, při něm budeme uvažovat o tom, co následuje v neděli. To potřebujeme, abychom se zklidnili a otevřeli kajícnosti v modlitbě. Zveme i všechny bývalé členy Framy, aby se k nám připojili. To pro nás bude mnoho znamenat. Budeme se modlit za mladé z celého světa“, říkají mladé medžugorské členky Framy.
(www.medjugorje.hr)