Něco se vám nelíbí v rodině? Přečtěte si svědectví jedné ženy.

10.02.2021 11:28

Chěla bych podat svědectví o svém setkání s Pánem Ježíšem, vlastně tedy o svém obrácení.

To se stalo před pěti roky v Medžugorji, prostřednictvím modlitební skupiny sv. Kříže v Sigetu, kterou vede fra Smiljan Kožul.

Rok po svatbě jsem porodila dcerku Rebeku, ale pak jsem onemocněla. Zhubla jsem natolik, že jsem nemohla ani chodit, trpěla jsem silnými bolestmi hlavy a kvůli tomu jsem i zvracela... už jsem dál neměla chuť žít. Přitom ale lékařská vyšetření ukazovala, že je se mnou všechno vpořádku. Všechny nálezy v mezích normy...

Měla bych uvést, že mám za sebou těžké dětství. Moji rodiče do kostela nechodili. Otec byl komunista a matka nevěřila vůbec ničemu. Proto jsme se dala pokřtít teprve před svatbou, ale jen tak, abych to měla vyřízené.

Když mi bylo šest roků (a i dříve, ale na to mám velmi zamlžené vzpomínky) mne otec znásilňoval. Mlčela jsem a on to opakoval. Já myslela, že je to normální… Matka trpěla epilepsií, a tak jak jsem dorůstala, jsem vykonávala stále více domácích prací místo ní. To pro mne při chození do školy velmi zatěžovalo. Když jsem začala chodit na střední školu sebrala jsem síly a řekla jsem otci, že ho zabiju jestli se mne ještě jednou dotkne.potom se mne už nedotýkal, ale mučil mne psychicky a nic mi nedovoloval.

Když mi bylo 22 roků jsem se vdala. Upřímně jsem doufala, že tím je konec všemu zlému v mém životě.  V manželství jsem byla šťastná, brzy se mi narodila Rebeka, ale tehdy moje trápení teprve začalo…Jak jsem už řekla, těžce jsem onemocněla. Kvůli tomu jsem začala navštěvovat různé baby, které mi hádaly z karet a z kávy a také muslimské kněze a to dokud mne kmotra neodkázala na fra Josipa Šostaricu. On mne duchovně usměrňoval, poučoval mne ve víře a modlil se za mne. Potom jsem se zapojila do modlitební skupiny fra Smiljana a s ní jsem se dostala do Medžugorje. A tady jsem na (hoře) Križevaci viděla Milosrdného Ježíše, který mi řekl:

“Dcero moje, přijď ke mně. Všechno jsem ti odpustil. Odpust i ty a uzdravíš se.” Brzy potom jsem se uzdravila. Svému otci jsem všechno odpustila.

Když jsem se zotavila, rok po pouti, jsem porodila Glorii a o dva roky později i Michaela. Mám tedy tři překrásné male andílky a manžela Tihomíra. Bůh buď chválen a slaven po všechny věky.  (book.figulus.hr)