Promoce knihy o "Maryś meals" v Medžugorji

13.04.2016 21:45

(www.medjugorje.hr)

Promoce knihy "Baraka, koja nahranila milijun djece" (Chatrč, která nasytila milion dětí) Magnuse MacFarlane-Barrow, se konala 13. 4. večer ve dvoraně Jana Pavla II. v Medžugorji. Byla to první promoce této knihy v chorvatském jazyce a chorvatský překlad je první po anglickém originálu. Organizátory byly: Mary's Meals BiH, Farní úřad Medžugorje, Informační centrum Mir Medžugorje, Družstvo průvodců poutníků v Medžugorji.

O knize bude hovořit autor Magnus MacFarlane-Barrow, dr. Željka Markić a Petar Balta, hlavní redaktor nakladatelství Verbum.

Zakladatel Mary’s Meals-a (Mariiných jídel), Magnus MacFarlane-Barrow  prvně navštívil Medžugorje v roce 1983.  Jeho druhá návštěva Medžugorje v roce 1992, kdy přivezl první zásilku humanitární pomoci, proměnila jeho život i život milionů dětí ve světě. Byl to začátek jeho humanitární činnosti a začátek humanitární organizace Mary’s Meals, která v současnosti denně sytí 1 101 206 dětí ve světě.

CNN prohlásilo v roce 2010 Magnuse MacFarlane-Barrow za hrdinu, zatímco časopis TIME ho v loňském roce zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí na světě. „Magnus MacFarlane-Barrow nikdy nevynechá příležitost prohlašovat, že je organizace "Mary’s Meals" plodem Medžugorje.