Probíhá modlitební akce Růženec za ukončení pandemie od 1. května

07.05.2021 10:30

Po celý měsíc květen 30 svatyní a míst modlitby, mezi kterými je i Medžugorje, je spojeno v modlitbě s papežem Františkem za konec pandemie

 

Třicet svatyní a modlitebních míst po celém světě, mezi která je zařezeno i Medžugorje,  povede postupně každý den měsíce května modlitbu růžence za uk

ončení pandemie, v rámci modlitebního maratonu na téma: 'Církev se z celého srdce modlila k Bohu' (Sk 12,5, ). Iniciativa, kterou na přání papeže Františka organizovala Papežská rada za novou evangelizaci, zvláštním způsobem zapojí  svatyně po celé světě, aby byly šiřitely modlitby růžence mezi věřícími, rodinami a společenstvími.

Prvního dne modlitebního maratonu, 1. května, zahájí modlitbu papež František, který ho také uzavře 31. května. Modlitba růžence bude přenášena v přímém přenosu na oficiálních kanálech Svaté Stolice každý den v 18 hodin. Přenos růžence z Medžugorje vatikánskou televizí bude v sobotu 15. května a proto ten den bude posunut celý pravidelný večerní modlitební program z vnějšího oltáře medžugorského farního kostela sv. Jakova o hodinu. Tedy modlitba růžence začne v 18 hodin (místo v 17) a potom eucharistická slavnost bude zahájena v 19 hodin.

Již minulý rok napsal Svatý Otec věřícím list ve kterém je vyzýval, aby v měsíci květnu opět objevili krásu modlitby růžence ve vlastním domě.

’Vytrvalí a jednotní v modlitbě, spolu s Marií’ (srov. Sk 1, 14), bylo tématem modlitby růžence, kterou minulý rok, 30. května v předvečer Slavnosti Seslání Ducha Svatého, vedl papež František z Lurdské jeskyně ve Vatikánských zahradách. Tehdy byl prostřednictvím internetu spojen s četnými mariánskými svatyněmi a modlitebními místy všech kontinentů, a do té modlitby se zapojilo i Medžugorje z kostela sv. Jakova.Věřící jsou pozváni k účasti na každodenní modlitbě růžence za ukončení pandemie, během měsíce května, který je tradičně zasvěcen Panně Marii.

Na seznam dalších míst zapojených do této iniciativy papeže Františka organizovaného Papežskou radou pro šíření nové evangelizace se můžete podívat ZDE.