Svědectví od Pavla z Moravy

15.10.2023 21:45

Do Medjugorje jsem jezdil před rokem 2009 častokrát a po tomto roce jsem si již řekl, že tam jezdit už nebudu, poněvadž jsem tam již skoro všechno viděl, zažil, nafotil, mluvili jsme s vizionáři přes Moniku, která setkání zařizovala a překládala.

 Podbrdo a Križevac jsem dobře znal a mnohokrát tam byl. Nepočítaně Mší svatých jsem různě navštívil a mnohá kamarádství uskutečnil. Své rodiče jsem tam po mých zkušenostech také na ta místa zavedl a ti byli nadšeni.

Nyní je mi 71 let a události v Medjugorji sleduji přes internet a další webové kamery.

A tak jsem se velmi pevně rozhodl, že tam již nepojedu a že mně to všechno  s těmi velmi milými zážitky už stačí.

Co se ale nestalo.

Před 2 měsíci jsem zažil silnou ledvinovou koliku. O tom, že mám v ledvině ještě jeden velký ledvinový kámen od mého mládí a pevně usazený jsem věděl od lékaře, který mě tehdy operoval a ujistil mě, že tam bude navždy.

Ta kolika byla silná, ale rozhodl jsem se, že to zvládnu bez lékaře a tak jsem se  asi  půl hodiny potil v bolestech, nevzdal to což se mi povedlo. Po pár dnech mi bylo jasné, že asi kámen zablokoval ledvinovou pánvičku a protože problémy nezmizely tak mě v noci už bylo jasné, že musím jet do místní nemocnice, ale ta operace tohoto druhu nedělá a tak budu převezen do krajské nemocnice.

Připomněl jsem si tehdejší lapálie s operací a nějaký měsíc rekonvalescence, ale nechtěl jsem to už zažít. Přemýšlel jsem, co mám dělat…..

Napadlo mě pomodlit se k Panně Marii a požádat ji o uzdravení, co jsem ihned udělal, ale moc v to po pravdě nevěřil. Panna Maria má takových pacientů a s mnohem horší diagnozou určitě mnoho.

Zároveň jsem Jí dal slib, že když to dopadne dobře, znovu ji v Medjugorji navštívím.

Během 5 minut kámen močovými cestami prošel a byl venku a utrpení zmizelo.

Druhý den jsem se spojil s Monikou, která zájezdy pořádá a v nejbližším terminu jsem byl zase opět v Medjugorji.  Slib jsem splnil co nejdříve to šlo. Děkuji Monice za uskutečnění této milé poutě. Panně Marii jsem děkoval doma i v Medjugorji za neuvěřitelné uzdravení.  Z tohoto příkladu je vidět, že Panna Maria potřebuje naši návštěvu v Medjugorji a mnoho modliteb za mír ve světě pro současnou nelehkou dobu a to i kdybychom toto poutní místo vícekrát dříve navštívili.

Zdraví vás Pavel B. z Moravy