Zázračné uzdravení matky z Itálie

18.04.2013 17:06
 

Potom co letos v březnu ve 32. týdnu těhotenství prodělala mozkovou příhodu musela 33letá Ivana Greco z Catanie rodit císařským řezem. Na svět přivedla holčičku, která tehdy vážila pouze půl kilogramu, a Ivana se neprobudila z koma.

Modlila se s zesnulým papežem

V tom čase, jak píše italský list Libero, měla neobyčejný zážitek o který se později prostřednictvím medií podělila s italskou veřejností.

Když jsem byla v koma, modlila jsem se s papežem Janem Pavlem II. On seděl vedle mne na posteli, cítila jsem jeho ruku na čele… Modlili jsme se hodiny a hodiny, den po dni, každý den…”, vyprávěla Ivana, která je jistá, že blahoslavený papež zachránil její život i život její holčičky. „Položil mojí hlavu na svoje rameno”, říká Ivana, “a řekl, abychom se modlili k Panně Marii. Každý den mne objímal… Říkal, abych se nikdy nepřestávala modlit. Když řekl, že musí odejít, tehdy jsem se probudila z koma”. Potom co se probudila, nejdříve pospíchala navštívit svojí holčičku, maličkou Rebeccu Marii, která je stále ještě hospitalizovaná na oddělení neonatologie.

„Manžel a já jedeme 24. června do Medžugorje poděkovat Panně Marii za její přímluvu. Jsem přesvědčená, že mi její přímluva a přímluva blahoslaveného papeže zachránila život. My nemáme jiné vysvětelní, pro nás je to zázrak“, říká Ivana.

----

Je to další z řady zázraků, které se udály na přímluvu blahoslaveného Jana Pavla II, píšou italská média. Jen v prvním roce po jeho smrti jich je registrováno víc než dva tisíce. Věřící celého světa s netrpělivostí očekávají jeho kanonizaci. Již v dubnu roku 2005 na pohřbu Jana Pavla II. skandovali “Santo subito!”, požadujíc, aby byl polský papež prohlášen za svatého hned.

vecernji.ba